Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede uien worden in Oekraïne beter betaald

Volgens de marktmonitoring van EastFruit zijn Oekraïense uientelers erin geslaagd om de groothandelsprijzen voor hoogwaardige uien in de eerste dagen van deze week te verhogen. De belangrijkste reden voor deze opwaartse trend was een tekort aan aanbod van uien van hogere kwaliteit, aangezien boeren de voorkeur gaven aan opslag.

Op dit moment bieden Oekraïense telers hoogwaardige uien aan voor 10-15 UAH/kg (€0,26-0,39/kg), wat gemiddeld 25% duurder is dan aan het einde van de vorige werkweek. Prijzen voor uien van lagere kwaliteit zijn onveranderd gebleven.

Interessant genoeg lijkt het aanbod van uien van lagere kwaliteit op te drogen, en dat is ook een van de factoren die de prijzen van het product van hogere kwaliteit ondersteunen. Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, zijn de gemiddelde groothandelsprijzen voor uien de afgelopen 5 weken vrij stabiel gebleven en liggen ze dicht bij het gemiddelde niveau van voorgaande jaren.

Hoogwaardige uien in Oekraïne zijn nu ook 45% goedkoper dan aan het begin van november 2022. Tegelijkertijd zijn veel telers van plan om de prijzen verder te verhogen, omdat de meesten van hen ervan overtuigd zijn dat er voldoende redenen zijn voor een vrij steile stijging van de uienprijzen.

De uienprijzen in Oekraïne liggen ook 10 Amerikaanse centen lager dan de prijsniveaus die in Polen worden genoteerd en zijn vergelijkbaar met de prijzen in Moldavië.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: