Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer overweegt gewasbescherming af te splitsen

Het Duitse chemie- en farmaconcern Bayer is in het derde kwartaal 4,6 miljard euro in het rood gedoken. Bayer overweegt nu om zich te scheiden van ofwel zijn consumentengezondheid of gewasbeschermingsdivisies om zijn aandelenkoers nieuw leven in te blazen, aldus CEO Bill Anderson. Hij geeft aan niet in drie delen te willen splitsen.

Wel is het bedrijf van plan verschillende managementlagen te verwijderen - ontslagen dus - om de besluitvorming te versnellen en kosten te besparen.

Bayer rapporteerde woensdag een operationele winstdaling van meer dan verwacht in het derde kwartaal en verwacht uitdagingen voor de winstgevendheid in 2024. De grootste problemen zijn gevonden in de agrochemie, waar sprake is van waardedaling van meer dan vier miljard euro. In het derde kwartaal van 2022 had Bayer nog een nettowinst geboekt van 546 miljoen euro.

De omzet daalde met ruim acht procent tot 10,3 miljard euro. Bayer verwijst onder meer naar dalende prijzen voor onkruidverdelgers op basis van glyfosaat en naar wisselkoerseffecten. Zowel omzet als winst lag onder de analistenverwachtingen.

Bayer's aandelen hebben ondergepresteerd ten opzichte van zijn concurrenten, wat mede wordt beïnvloed door Amerikaanse rechtszaken over de vermeende kankerverwekkende effecten van zijn onkruidverdelger Roundup.

Lees hier het hele verhaal bij Vilt.

Publicatiedatum: