Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seed Valley bestaat 15 jaar

Op donderdag 9 november vierden de leden van Seed Valley tijdens de jubileumbijeenkomst in de Drom het 15-jarig bestaan. Recruitmentstrateeg Arjan vertelde wat de sector samen kan doen om op te vallen in de krappe arbeidsmarkt. Hidde Boersma en Joris Lohman gaven inzichten waarom de ecologen en technologen niet tegenover elkaar moet gaan staan. Ze moeten juist gaan samenwerken om de voedselproductie te verduurzamen.

In vijftien jaar tijd is het samenwerkingsverband Seed Valley ontwikkeld van een sectorinitiatief naar een merknaam voor de zaadindustrie in Noord-Holland. Het kenniscentrum van deze activiteiten ligt in Seed Valley.

Seed Valley is in 2008 opgericht toen veredelingsbedrijven het moeilijk hadden om geschikte medewerkers aan te trekken. De studie Plantwetenschappen aan de Universiteit van Wageningen had toen slechts 4 aanmeldingen. Dat was het keerpunt. De zaadbedrijven sloegen de handen ineen om samen te werken aan arbeidsmarktcommunicatie, werving en samenwerkingen met het onderwijs.

Samenwerking onderwijs
Seed Valley werkt samen met tientallen onderwijsinstellingen in het middelbaar onderwijs, MBO, HBO en WO. Jaarlijks staat Seed Valley op banenmarkten en organiseert bedrijfsbezoeken, gastcolleges en workshops om studenten te informeren en te enthousiasmeren over de mogelijkheden in de zaadindustrie.

Eén van de initiatieven is de Seed Valley Talks. Specialisten uit de sector geven korte presentaties aan HBO/WO studenten over een topic uit de sector. Dit wordt verspreid via de online kanalen en als lesmateriaal gebruikt door het onderwijs.

Jubileum
Dit jaar zijn er vanwege het jubileum extra activiteiten georganiseerd, zoals het uitdelen van groentesappen aan de studenten op banenmarkten, van groenten afkomstig uit de zaden van Seed Valley. Medewerkers van de zaadbedrijven werden getrakteerd op een lekker ijsje.

Groeiend netwerk
Het Seed Valley netwerk is in vijftien jaar tijd van 5 naar meer dan 35 aangesloten bedrijven gegroeid, waar in totaal ruim 3500 medewerkers werken. Via de website van Seed Valley en haar social media kanalen wordt de werving van de bedrijven gesteund. Jaarlijks staan er 370 vacatures open op verschillende niveaus en binnen diverse vakgebieden. De nieuwe generatie wil werken aan een betere wereld en een duurzame voetafdruk achterlaten. Daarvoor liggen in de plantveredelingssector genoeg uitdagingen.

Voor meer informatie:
Seed Valley
Blauwe Berg 3a
1625 NT Hoorn
T +31 (0) 88 123 7333
info@seedvalley.nl
www.seedvalley.nl

Publicatiedatum: