Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In het teken van 50-jarig bestaan

Twee nieuwe rassen gepresenteerd tijdens rassen- en zaailingenshow van Agrico

Op 9 en 10 november hield Agrico haar jaarlijkse Rassen- en Zaailingenshow bij Agrico Research in Bant. Dit jaar stond in het teken van het 50-jarig jubileum. Tijdens de show zijn het nieuwe ras Fajah en de twee spotlight rassen, Jacky en Lugano, gepresenteerd aan haar bezoekers. Agrico kijkt terug op een succesvolle show.

Het hele jaar door zijn er verschillende activiteiten georganiseerd voor leden, telers en medewerkers om het 50-jarig bestaan van Agrico te vieren. Het jubileum stond ook centraal tijdens de Rassen- en Zaailingenshow van dit jaar. Met meer dan 50 redenen om langs te komen, waaronder het presenteren van de spotlight rassen, het netwerken met gelijkgestemden en ontdekken van onze aardappel ‘walk of fame’, was het een grote, vernieuwende show. Daarnaast was dit de laatste rassenshow voor Jan van Hoogen, voordat hij het stokje overgeeft aan ‘de next generation’, Mark Zuidhof. “Dit is mijn laatste jaar als voorzitter van de rassencommissie. Ik ben hartstikke blij met mijn opvolger” vertelt Jan van Hoogen in zijn speech.

Ontwikkelen van duurzame aardappelen
Samen met de telers en het kweekwerk van Agrico Research heeft Agrico zich gericht op het ontwikkelen, telen en vermarkten van duurzame poot- en consumptieaardappelen die geschikt zijn voor klimaten en markten wereldwijd. Agrico loopt voorop in de ontwikkeling van nieuwe rassen, waarbij de focus niet alleen ligt op kwaliteit en opbrengst. Maar bovenal op een duurzamere wereld voor de nieuwe generaties. Er verandert veel in het speelveld door EU-wetgeving. Hierbij zijn er grote uitdagingen voor de Agrico-telers om met deze wetgeving om te gaan. De rassen van Agrico zullen daar een grote rol in moeten gaan spelen, waarmee de uitdagingen kansen worden.

Nieuw op de rassenlijst
Ons kweekbedrijf Agrico Research is samen met haar aangesloten kwekers verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe aardappelrassen voor alle markten waarop Agrico actief is. Deze rassen vormen de kiem van onze organisatie. Dit jaar is er één nieuw ras toegevoegd aan de Nederlandse Rassenlijst: Fajah, gekweekt door Renze Rispens. Het is een sterk ras met grote knollen en een relatief hoog drogestofgehalte. Het is een vroeg ras met gele schil, goede hittetolerantie, virusresistentie en een goede opbrengst.

Spotlight rassen
Ieder jaar selecteert Agrico een aantal rassen die extra aandacht verdienen. Deze spotlight rassen zijn jonge innovatieve rassen, die de markt momenteel veroveren. Dit jaar zijn Jacky en Lugano spotlight rassen. Jacky is een veelbelovend ras, door zijn fijnvallende knollen en het zeer hoge knolaantal per plant. Het ras is uitermate geschikt voor het tafelsegment en de koelvers markt. Lugano heeft grove knollen en goede verwerkingseigenschappen. Naast een erg brede nematodenresistentie, heeft het een goede bewaarbaarheid. Dit maakt Lugano zeer succesvol in de frites industrie en de traditionele markten.

Uitgegroeid tot wereldspeler
De wereld is inmiddels Agrico's akker. De aardappelen die hier in Nederland bij de Agrico-telers uit de grond komen, gaan elders in de wereld weer de grond in om tot volledige groei te komen. De aarde verbindt ons allemaal en daar zijn we zuinig op. Vol passie draagt Agrico bij aan voedselzekerheid voor een groeiende wereldbevolking. Voor deze missie heeft Agrico zich dan ook de afgelopen 50 jaar ‘With heart and soil’ ingezet. Zo draagt Agrico bij aan inkomstenzekerheid en voedselzekerheid voor de groeiende wereldbevolking.

Voor meer informatie:
Agrico
Duit 15
8305 BB Emmeloord
+31 (0)527 639980
[email protected]
www.agrico.nl

Publicatiedatum: