Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Optische sorteerder die menselijke beoordeling reproduceert

Sinds enkele jaren is DT Dijkstra importeur van de Sortop optische camera sorteerder van de Zwitserse fabrikant Visar Sorting Sàrl. "Deze optische sorteerder is uniek in zijn soort door zijn intelligente software die de menselijke beoordeling reproduceert", zo meldt het bedrijf.

Efficiënt en consistent
"De Sortop is in staat om het werk van een mens consistenter en efficiënter te reproduceren. Het principe is gebaseerd op kunstmatige intelligentie, die de subjectieve waardering van kwaliteit, vorm en uiterlijk van wortelen en aardappelen mogelijk maakt. In combinatie met andere meetbare criteria maakt dit concept het mogelijk om de sorteernauwkeurigheid precies en constant in te stellen.

Een mens is uiteraard ook in staat om de kwaliteitscriteria van zijn sortering aan te passen, bijvoorbeeld op basis van zakelijke behoeften. Maar de menselijke concentratie – en daardoor zijn consistentie – neemt af bij vermoeidheid. De Sortop is in staat om het werk van een mens consistenter en efficiënter te reproduceren."

Geavanceerde Zwitserse techniek
"Bij de invoer verenkelt een roterend systeem het product van alle grootten soepel en vrijwel zonder dubbelen. Dankzij een spiegelsysteem en een zeer krachtige LED-verlichting rondom die schaduwen elimineert, wordt ieder product individueel onderworpen aan een 360°-analyse.

Het optische systeem genereert met een kleurencamera drie beelden met hoge resolutie. Deze kunnen direct op het computerscherm worden weergegeven om de foutdetectie te regelen. De mogelijkheden van de Sortop zijn indrukwekkend: foutdetectie vanaf 0,16 mm2, kalibratienauwkeurigheid tot op 1 mm en gewichtsschatting tot op 1 g. De afbeeldingen worden gevisualiseerd met weergave van de foutdetectie."

Hogere opbrengst per batch
"De software maakt een eenvoudige instelling van 5 kwaliteitsniveaus (plus afval) mogelijk. Het volume en de waarde van het verkochte product worden verhoogd en het afval wordt tot een minimum beperkt. Dankzij de nauwkeurigheid van de instelling en de unieke sorteerconsistentie van de software wordt er een aanzienlijk hogere opbrengst per batch behaald."

Voor meer informatie:
DT Dijkstra
Landbouwkade 6
8304 AE Emmeloord
+31 (0)527 30 77 00
[email protected]
www.dtdijkstra.nl

Publicatiedatum: