Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weuthen Marktinfo week 45-46

Duitsland: Beheersbaar aanbod van exportwaardige consumptieuien

Volgens het Nederrijnse aardappelhandelshuis Weuthen zijn de veldladingen voor consumptieaardappelen zo goed als afgerond. Er zijn voldoende goed doorzwete consumptieaardappelen beschikbaar in Duitsland, en ook de ladingen buiten de regio verlopen volgens plan. Hogere kortingen en een hoog percentage overmatige maten zorgen ondertussen voor meer vraag bij de verpakkers.

Vanwege de grove sorteringen bij de consumptieaardappelen wordt de vermarkting van overmatige maten steeds moeilijker. Exportprijzen in Nederland stijgen, terwijl de export naar Oost-Europa langzaam op gang komt.

Uien
De fase vanaf het land en opslag voor consumptieuien is nu voltooid. De exportzaken verlopen goed en 70+ uien zijn zeer gewild. Het aanbod van exportwaardige producten is zeer beperkt. Bacteriƫle rot is in veel partijen te vinden en veroorzaakt de grootste problemen, aldus Weuthen. Van mindere kwaliteit vinden producten afzet in het schilsegment, waar de prijzen weer stijgen. Weuthen verwacht prijsstijgingen voor goede kwaliteiten in de verdere loop van het seizoen. Bovendien blijven rode uien ook in trek.

Bron: Weuthen

Publicatiedatum: