Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Taco van der Louw, Up & Up Talent Solutions:

"Om knelpunten en pieken binnen bedrijven op te lossen, biedt onze pool aan interim managers uitkomst"

Tholen - Alweer bijna vijf jaar werkt Taco van der Louw met zijn bedrijf Up & Up Talent Solutions aan plaatsen van kandidaten in de verssector. De functie gaat inmiddels een stuk verder dan werving, selectie en recruitment alleen. "Zo verzorgen we ook assessments en coaching en bedrijfsovernames en opvolging, maar pakken we ook steeds vaker een stukje educatie op met trainingen op het gebied van taal (ook vertaling voor websites en juridische documenten en contracten), verkoop/onderhandeling en category management. We zijn daarmee in feite een one-stop-shop geworden."

Een nieuwe discipline die Taco daar de laatste tijd aan heeft toegevoegd is Up & Up Interim Solutions. "Ik kom veel AGF'ers tegen die op interim basis aan de slag willen, maar ook gepensioneerde mensen uit onze branche die graag willen bijspringen op het moment dat daar behoefte aan is. Of het nu gaat om het inzetten van een interimmanager vanwege ziekte, drukte of een andere reden, wij kunnen meestal genoeg keuze bieden. Om juist die knelpunten en pieken binnen de organisatie op te lossen, bieden wij Interim Solutions aan."

"Inmiddels hebben we een uitgebreid netwerk van ervaren interimmanagers die we kunnen inzetten voor een specifieke periode, zodat we snel kunnen schakelen", vertelt Taco. "De kunst is om dit aan te laten sluiten op de wensen van de markt. Als je geen opdrachten hebt en wel kandidaten, heb je er niets aan en dat geldt andersom net zo, dus het moet van beide kanten werken. Ook hebben we in onze pool mensen beschikbaar uit andere sectoren, zoals A-merken en retail. Vaak vinden bedrijven het nog spannend om vaste functies in te vullen met iemand van buiten de branche, maar op interim basis kan het een hele mooie oplossing zijn, zeker als je deze expertise zelf niet in huis hebt."

Een andere tak die Up & Up aan haar dienstenpakket heeft toegevoegd, is Up & Up Executive Solutions, specifiek voor directiefuncties. "Deze activiteit zie je minder vaak terug, omdat het vaak vertrouwelijke informatie betreft, maar het is wel een tak die er eigenlijk ongemerkt bij ons ingeslopen is als specialisme. Ik denk dat dit komt omdat ik vaak een klik heb met mensen in hogere managementfuncties. Het afgelopen jaar hebben we zodoende prachtige directiefuncties kunnen invullen en daar willen we ons verder in ontwikkelen. Het unieke is dat we dankzij ons partnership met recruiters wereldwijd deze vragen ook wereldwijd kunnen invullen. Daar ben ik eigenlijk best trots op. We blijven een klein bedrijf en hebben ook niet de ambitie om een megagroot recruitingkantoor te worden, maar ondertussen kunnen we wel impact maken, omdat we het met ons hart doen."

"Tegelijkertijd is de arbeidsmarkt momenteel niet makkelijk. We hebben dit seizoen meer dan andere jaren gezien dat kandidaten zich op het allerlaatste moment terugtrekken. Ze hebben de arbeidsmarkt ook mee, ook voor de jonge generatie is er zoveel keuze. Er zijn te weinig mensen en de vraag is hoog, dus je hoeft een AGF'er niet te vertellen wat er in markt van krapte gebeurt. Tegelijk zie ik dat veel bedrijven nog vrij krampachtig vasthouden aan salarishuizen, die daar wellicht niet helemaal in meegegaan zijn", constateert Taco. Maar we gaan de uitdagingen graag aan om de juiste match te maken tussen kandidaat en opdrachtgever. Daar draagt ons grote netwerk aan bij. Ons doel is uiteindelijk om mensen te helpen, dan volgt de rest vanzelf!"

Up & Up Talent Solutions is zilveren sponsor van de AGF-Kennis(sen)dag: https://kennisdag.agf.nl/

Voor meer informatie:
Taco van der Louw
Up & Up
+31 (0)6 53 52 62 46
[email protected]
www.up-up-go.com