Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wordt waterkwaliteit het nieuwe stikstofdossier in België?

De waterkwaliteit dreigt het nieuwe stikstofdossier in België te worden, waarschuwt Katelijne Haspeslagh van Voka bij Business AM. Europa eist een goede ecologische toestand van het water tegen 2027, maar België lijkt deze doelstelling niet te gaan halen.

De verbetering in waterkwaliteit is onvoldoende, wat kan leiden tot een vergunningstop. Dit komt door het Wezer-arrest, dat stelt dat er geen verdere achteruitgang mag zijn van de huidige toestand. Als bedrijven in 2027 een nieuwe vergunning nodig hebben en er geen decretale aanpak is, kunnen ze mogelijk geen vergunning meer krijgen.

België kreeg al uitstel van Europa na het missen van de 2015-deadline. Haspeslagh benadrukt dat het nu essentieel is om een programmatische aanpak te ontwikkelen, vergelijkbaar met de aanpak voor stikstof, waarbij meer bedrijven betrokken zijn dan bij het stikstofdossier.

Publicatiedatum: