Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jordi van den Bosch, Freeland:

"Met vroege Egyptische bosuien was je dit seizoen spekkoper"

Tholen - Bij Freeland is het Egyptische bosuienseizoen weer onderweg. "We doen jaarrond redelijk wat import uit Egypte van met name uien en pompoenen en de bosuien vormen hier in het winterseizoen een mooie aanvulling op", vertelt Jordi van den Bosch. Freeland voorziet met name de klanten in de hoek van de foodservice door heel Europa.

Het Egyptische bosuienseizoen loopt traditiegetrouw van eind oktober tot medio maart. "Gedurende het zomerseizoen weten veel klanten hun weg wel naar de Duitse leveranciers, in de winter weet men ons over het algemeen goed te vinden", vertelt Jordi. "Dat betekent niet dat deze handel vanzelf gaat. Het ene jaar is het andere niet. Het ene jaar haken klanten af omdat ze zelf gaan importeren en het andere jaar haken ze juist weer aan, omdat het toch niet zo eenvoudig was als gedacht. Wij kiezen voor de weg van de lange adem door jaar in, jaar uit een goede kwaliteit bosuien uit Egypte aan te bieden. Voor ons vormt het in de winterperiode een mooie handel. Het is vaak snel binnen en ook snel weer weg. Dat houdt de druk er lekker op."

"Kwalitatief is de oogst dit jaar goed, zowel in volume als kwaliteit. Vorig jaar zat er door de zandstormen nogal eens zand in het product, maar daar hebben we dit jaar gelukkig geen last van", vervolgt Jordi. "Dit seizoen verloopt de afzet goed en prijzen liggen redelijk op niveau. Met de hele vroege bosuien was je dit seizoen spekkoper. Wel blijft het vaak afwachten wat iedereen op het laatste moment bestelt. Vaak zit er handel van meerdere importeurs op een boot en als die arriveert kan de prijs nog weleens zakken."

Voor meer informatie:
Jordi van den Bosch
Freeland
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
Tel.: +31 591 670570
info@freeland.nl
www.freeland.nl