Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede editie 'Trots op het Noorden' in de Euroborg

De tweede editie van de agrarische beurs Trots op het Noorden staat deze week op het programma in Euroborg. Op woensdag 22 en donderdag 23 november organiseert de Boeren-Box deze inspirerende vakbeurs. Gedurende deze twee dagen zullen 35 vooraanstaande agrarische bedrijven zich presenteren en hun kennis delen over actuele thema’s en ontwikkelingen met de bezoekers. Net als vorig jaar worden er veel bezoekers verwacht.

‘Trots op het Noorden’ is het ontmoetingspunt voor alle agrarische ondernemers, hun huidige en potentiële leveranciers, en iedereen die actief is in de agrarische sector. "De beurs biedt waardevolle informatie over akkerbouw, rundvee- en dierhouderij. Zo kan het publiek kennismaken met diverse innovaties in de sector, bijvoorbeeld de Ecorobotix, de meest nauwkeurige, slimme spuitmachines op de markt wat wordt gezien als een revolutie in ultrahoge precisielandbouw."

Ook de uitdaging voor de bouw en de agrarische sector om de uitstoot van CO2 en stikstof omlaag te brengen komt aan bod tijdens de beursdagen. Het gebruik van bouwmaterialen op basis van vezelgewassen kan een belangrijke bijdrage leveren aan deze uitdagingen en verbindt beide sectoren bij hun doel om meer circulair te worden. ABN AMRO ziet kansen voor de akkerbouw en zal dit onderwerp toelichten.

Diverse bedrijven zullen hun kennis delen over actuele thema’s. Onderwerpen zoals investeren in duurzame energieoplossingen, gewasbescherming, aardbevingsschade bij agrariërs en bedrijfsovername zullen centraal staan. Ook is er een sessie genaamd ‘Een boterham met randvoorwaarden’ waarbij je je spuitlicentie kunt verlengen. Het volledige programma is te vinden op: https://boeren-box.nl/programma/. Toegang tot de beurs en de verschillende presentaties is kosteloos.

Voorzitter van de Boeren-Box Jos Hofsteenge heeft er zin in: "We kijken met een goed gevoel terug op de editie van vorig jaar met in totaal 1.500 bezoekers. De lat ligt nu hoger en we verwachten meer publiek. Er zijn meer standhouders dan vorig jaar en we hebben zelfs nee moeten verkopen aan bedrijven die zich graag wilden presenteren. De agrarische sector heeft duidelijk behoefte om elkaar te ontmoeten en deze beurs voorziet daarin."

De agrarische beurs ‘Trots op het Noorden’ vindt plaats op woensdag 22 november en donderdag 23 november van 13.00 tot 22.00 uur. Beide dagen worden afgesloten met een beursborrel, waar standhouders en bezoekers de kans krijgen om informeel met elkaar in contact te komen. DJ Sloots zorgt voor extra entertainment. Dit evenement vindt plaats in Stadion Euroborg, de thuisbasis van stichting Boeren-Box.

Voor meer informatie:
Boeren-Box
[email protected]
www.boeren-box.nl

Publicatiedatum: