Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yongfeng Packaging en MSP Onions

Innovatie in uienverpakking: versterkte netzakken van stevigere en lichtere materialen

In 2018 begon MSP Onions aan een bouw- en ontwikkelingstraject om het uienpakstation van de toekomst te creëren. Dit project is nu voltooid en vanuit Nieuwdorp bereikt de uienverpakker de wereldwijde markt met zijn export.

Lijn Moerdijk, algemeen directeur bij MSP Onions, legt het belang uit van het verbeteren van de productkwaliteit en van de duurzaamheid van de bedrijfsvoering: "Een natuurproduct is elk jaar anders en vereist flexibiliteit en vakmanschap. Innovatie en duurzaamheid zijn essentieel voor onze bedrijfsvoering. Daarom hebben we geïnvesteerd in een slimme verwerkingsfaciliteit, volledig geautomatiseerd en volledig vrij van fossiele brandstoffen. Onze geautomatiseerde sorteer- en verpakkingslijnen zorgen voor een betere kwaliteit van het product en concurrerende prijzen voor onze internationale klanten."

MSP Onions werkt ondertussen al 10 jaar samen met Yongfeng Packaging, een producent van netzakken, geweven zakken en netten voor de AGF-sector met productiefaciliteiten in China en Vietnam.

Yili Dai, sales manager bij Ningbo Yongfeng Packaging (Yepp): "Onze samenwerking begon een decennium geleden. Onze lijnen van netzakken worden gebruikt op volledig geautomatiseerde, zeer efficiënte verpakkingslijnen. Het is erg belangrijk voor de bedrijven waarmee we werken dat de zakken zeer soepel op de verpakkingslijnen lopen. Samen met MSP Onions hebben we gekeken hoe dat precies kan voor de specifieke machines die het bedrijf gebruikt."

"In dit proces zijn er verschillende problemen naar voren gekomen die we gezamenlijk hebben kunnen aanpakken", legt hij verder uit. "Een van de problemen was dat de zakken na het vullen de neiging hadden om een ​​kleine split aan de onderkant te hebben. We hebben dit kunnen oplossen door een extra coating aan de onderkant van de zakken aan te brengen. Dit maakt ze veel sterker."


Netzak met extra coating aan de onderkant

"Een ander probleem was dat de zakken met labels, vooral de metalen labels, aan elkaar begonnen te kleven als ze strak werden aangedrukt. De belangrijkste oorzaak van dit probleem was de drukinkt, die licht kleverig was. Na grondig onderzoek in onze fabriek werd ook dit euvel verholpen. Er werd daarvoor een uniek oplosmiddel aan de drukinkt toegevoegd", legt Yili uit.

"Bovendien ontdekte ons team dat er een tweede manier bestaat om het probleem van het kleverige logo op te lossen, namelijk de inkt niet op het oppervlak van het label te drukken, maar aan de binnenkant. Binnenkort zullen we de productie starten met alle inkt gedrukt aan de binnenkant van de labels."

"Met nieuwe technologische ontwikkelingen en nieuwe machines komen onvermijdelijk ook altijd nieuwe problemen. We zijn hier om samen met onze partners deze problemen aan te pakken en de beste oplossingen te vinden", vervolgt Yili. "Toekomstige ontwikkelingen zullen zich richten op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Voor onze productlijnen onderzoeken we nieuwe materialen die sterker en lichter zijn, zodat er minder materialen nodig zijn. Al onze materialen zijn recyclebaar. We hebben onlangs ook een nieuwe productiefaciliteit in Vietnam geopend van 130.000 vierkante meter met meer dan 30.000 vierkante meter zonnepanelen."

"De toekomst van ondernemerschap is om ervoor te zorgen dat alle nieuwe ontwikkelingen duurzaam zijn", treedt Lijn Yili bij. "Bij MSP Onions, in ons nieuwe gebouw en pakstation, worden geen fossiele brandstoffen gebruikt. We hebben zonnepanelen geïnstalleerd, we kopen groene energie en we gebruiken momenteel technologie die de warmte opvangt die door de compressoren in onze faciliteiten wordt gegenereerd. In onze sector zien we de stress die voortkomt uit de opwarming van de aarde en klimaatverandering. De marktprijzen voor uien zijn hoog. De opbrengst is hoger dan vorig jaar, maar de kwaliteit is minder goed. Extreme weersomstandigheden, waaronder hoge temperaturen, regen en droogte, hebben een impact op de uienteelt in verschillende regio's wereldwijd. Duurzame teelt en handel zullen cruciaal zijn voor onze toekomst."

Voor meer informatie:

Yili Dai (sales manager)
Yepp
Ningbo Yongfeng Packaging Co., Ltd.
www.yepp.cn
[email protected]

Lijn Moerdijk (algemeen directeur)
MSP Onions
www.msp-onions.com
[email protected]

Publicatiedatum: