Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland importeert veel meer uien uit Kazachstan

Recente gegevens van Rosselkhoznadzor tonen een opvallende toename van 1,5 keer aan in de import van uien uit Kazachstan naar het Russische Primorsky Krai*. Er zijn sinds het begin van 2023 7.212 ton uien geïmporteerd. Ter vergelijking, in dezelfde periode vorig jaar ontving de regio 4.879 ton.

De Russische Federale Dienst voor Veterinair en Fytosanitair Toezicht gaf inzicht in de totale import van buitenlandse groenten en fruit naar Primorsky Krai van 13 tot 16 november. Gedurende deze korte periode verwelkomde de regio in totaal 5.693,4 ton AGF-producten uit zeven verschillende buitenlandse landen. Niet geheel als verrassing was China de belangrijkste leverancier, met het verschepen van 2.633,7 ton AGF naar Primorsky Krai.

Naast de aanzienlijke toestroom van uien uit Kazachstan, ontving de regio meer dan 226 ton bananen uit Ecuador, 150 ton Koreaanse mandarijnen en appelen, en 113 ton Argentijnse peren. Zuid-Afrika, een consistente citrusleverancier aan Primorsky Krai, leverde 97 ton sinaasappels, mandarijnen en citroenen. Vietnam, bekend om zijn diverse producten, droeg bijna 35 ton bij, inclusief citrus, ananassen, bananen, exotisch fruit, watermeloenen en zelfs zoete aardappelen.

*Primorsky Krai is een kraj (bestuurlijke eenheid) in het Verre Oosten van Rusland. Het is gelegen aan de kust van de Zee van Japan en de grens met China en Noord-Korea.

bron: vostokmedia.com

Publicatiedatum: