Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark van Sijl, Sijltrade:

"Goede uienexport naar Polen"

Uien zijn duur en worden mogelijk nog duurder. ‘De oogst is 10 tot 15% minder dan het vijfjarig gemiddelde en de kwaliteit is overal matig. We kunnen wel met 8 tot 10% tarra rekenen. De situatie voor de uienteelt is hierdoor uitdagend", zegt Mark van Sijll van Sijlltrade bij het platform FarmTrade.

Export naar Polen
De uienhandel met Polen loopt hard. ‘Er is momenteel veel export naar Polen, Sijlltrade is ook een speler in deze markt. De zaken met Polen lopen goed, dat komt mede doordat de prijs laag is en het aanbod groot. De opbrengst van deze exporthandel hangt af van de kwaliteit, maat en mankement’, aldus Van Sijll.

Van Sijll geeft aan dat de uienmarkt momenteel enorm fluctueert en dat de prijzen per dag verschillen. ‘Voor goede, grove uien in Nederland wordt in 40 tot 50 cent per kilo betaald. De levering is dan tussen januari en maart 2024.’

Sijlltrade doet commissiehandel binnen Nederland voor goede partijuien en handelt daarnaast ook in aardappelen en wortels, zowel industrie als verpakkingskwaliteit. Van Sijll: ‘Wij zijn op zoek naar industriepartijen. Partijen met bacterie, fusarium, schot en kale uien, zowel geel als rood; we kunnen veel gebruiken. Daarnaast zijn gele uien in het formaat 0 tot 40 mm en goede rode uien ook zeer welkom.’

Voor meer informatie:
Mark van Sijll
Sijlltrade
[email protected]
www.sijlltrade.nl

Publicatiedatum: