Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Tuinstra:

"Spanningsveld tussen in- en verkoop op de aardappelmarkt'

Tholen - "Er zit momenteel een spanningsveld tussen de in- en verkoop op de aardappelmarkt", constateert Wim Tuinstra van de gelijknamige aardappelgroothandel uit Herkingen. "Prijzen stijgen door het beschikbare aanbod en de verkoop moet daar op één of andere manier in mee, maar dat gaat niet vanzelf. De stijging zou weleens te hard kunnen gaan voor de exporteurs."

"Inkopen van aardappelen valt momenteel niet zo mee. Gelukkig hebben wij veel vaste afspraken met telers, maar dat zal niet voor iedereen hetzelfde zijn", aldus de exporteur. "Momenteel is het in de export drukker dan het geweest is, voornamelijk de export buiten Europa."

"De industrie heeft vorig jaar ook veel partijen vastgelegd, dus die draaien voorlopig wel door. Prijzen voor de frietrassen zitten in een hele brede range tussen de 15 en 28 cent." Over de kwaliteit van de aardappelen heeft Wim niet te klagen. "Maar ik kan me voorstellen dat het bij de partijen die pas geoogst zijn een lastig verhaal wordt."

Voor meer informatie:
Jan Tuinstra BV
Molendijk 83a
3249 AN Herkingen
Tel: 0187-669555
info@jantuinstrabv.nl
www.jantuinstrabv.nl