Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne verwacht hogere uienprijzen

In Oekraïne neemt de voorraad aan wintergroenten snel af, en de prijzen van uien kunnen na het nieuwe jaar stijgen tot het niveau van vorig jaar. De Oekraïense analist Maxim Gopka legt uit waarom de uienprijzen naar verwachting zullen stijgen, ondanks een overvloedige oogst dit jaar.

Momenteel blijven de prijzen matig dankzij een goede uienopbrengst van Oekraïense telers. Echter, naarmate het nieuwe jaar nadert, een traditionele piek in de vraag naar dit essentiële ingrediënt in veel feestelijke gerechten, dreigt onvermijdelijk een prijsstijging.

Gopka benadrukt de twee voornaamste factoren die de uienprijzen beïnvloeden: de voorraad in de bewaring en de kosten van uien in de landen waaruit Oekraïne ze importeert. Volgens de analist is meer dan de helft van de wintergroentevoorraad in binnenlandse opslag al uitgeput, met ongeveer 60% van de Oekraïense groenten en fruit al verkocht. Daarom zal Oekraïne waarschijnlijk na het nieuwe jaar, of mogelijk zelfs eerder, beginnen met het importeren van groenten en fruit, inclusief uien. Geïmporteerde goederen kunnen niet op dezelfde manier worden geprijsd als lokale producten, wat leidt tot een onvermijdelijke stijging. Daarom kunnen de uienprijzen in Oekraïne tegen het einde van de winter verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.

bron: top.today.ua

Publicatiedatum: