Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pierre Sweep, A&P Sweep

"Brede afzet knolselderij zonder uitschieters, kou zou de vraag een boost kunnen geven"

Tholen - De kou die zijn intrede doet in Europa zorgt voor wat meer spanning in de knolselderijmarkt. "Zeker in Oost-Europa moeten de lokale oogsten toch wel binnengehaald zijn of geoogst worden, anders begint het tikken van de houdbaarheid te lopen", constateert Pierre Sweep. "Zet die kou door, dan verwacht ik in de tweede helft van het seizoen meer ruimte voor onze knollen, maar blijft het tot de Kerst open weer, dan blijven we daar nog even last van houden."

"Zelf hebben we zo'n 75% van de knolselderij geoogst. Het is even afwachten hoe in Belgiƫ en Frankrijk de oogst eruit gaat zien met al het water dat gevallen is. In Nederland zijn de opbrengsten sterk wisselend van goed tot aan de fijne kant. De verschillen zijn groter dan andere jaren. Een topoogst zal het dan ook niet meer worden, maar van een catastrofe is ook geen sprake. Voorafgaand aan het seizoen was er lichte paniek of er voldoende plantmateriaal was, maar dat is allemaal wel op zijn pootjes terecht gekomen. Daarbij moet ik zeggen dat ik blij ben met de inzet van de zaadveredelingsbedrijven, die met enkele veelbelovende nieuwe rassen zijn gekomen."

"De huidige afzet verloopt redelijk goed, maar is niet spectaculair. Alle Europese bestemmingen doen wel mee, maar de afzet is overal mondjesmaat en er zijn geen grote uitschieters. Het prijsniveau ligt op een normaal niveau", constateert Pierre. De afzet van de knollen als vleesvervangers biedt volgens de handelaar zeker potentie, maar bevindt zich nog wel in de try-out fase. "Maar knolselderij past met haar textuur wel perfect in de vegetarische trend. De afzet richting deze kanalen zijn volumematig nog beperkt, maar het balletje kan langzaam gaan rollen en we zitten met ons product in elk geval in de goede hoek."

Voor meer informatie:
A&P Sweep
De Langeweg 9a
4762 RA Zevenbergen
Tel.: +31 (0)6 53 15 53 23
[email protected]
www.sweep.nl