Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrico en Agrico PSA gaan activiteiten uitbreiden naar Tanzania

Tijdens de afgelopen rassenshow heeft Agrico samen met dochteronderneming Agrico PSA een volgende stap gezet voor verdere groei in Oost-Afrika. Door de ondertekening van de distributieovereenkomst met Fraxen Consult Ltd gaat het pootgoed nog dit jaar naar kleinschalige boeren in Tanzania. "Voor Agrico is het belangrijk om in Tanzania actief te zijn, omdat het een enorme markt is die we kunnen voorzien van ons hoogwaardige pootgoed", zo meldt het bedrijf.

Rendabele aardappelketens in Oost-Afrika
Jaren geleden besloot Agrico een strategie te maken voor Oost-Afrika om in Kenia te beginnen met een eigen project. Met het initiatief in Kenia heeft Agrico een rendabele aardappelketen opgezet die bijdraagt aan de voedselzekerheid in dit land. "Door te telen met kwalitatief hoogwaardig pootgoed en een goede kennisbegeleiding kunnen de beoogde kleine boerenbedrijven hun aardappelopbrengst wel vier tot vijf keer vergroten. Hiermee krijgt Kenia een substantiële economische stimulans waarmee de levenstandaard van deze inwoners en hun omgeving is vergroot."

"De situatie in Tanzania is vergelijkbaar met hoe de markt in Kenia was, voordat Agrico een rendabele aardappelwaardeketen had opgezet in dit land. In Tanzania hebben we drie aardappelrassen geregistreerd: Arizona, Markies en Manitou. Vanwege de marktvoorkeur beginnen we in Tanzania met de rassen Manitou en Markies."

Mark Zuidhof, Operationeel directeur van Agrico: "De markt in Tanzania heeft erg veel potentie. Het land telt 3,7 miljoen kleinschalige boeren met een gemiddelde lage aardappelopbrengst van rond de 2 tot 3 ton per acre. Met onze bestaande aardappelrassen kunnen we de opbrengst voor deze boeren verbeteren tot 12 à 16 ton per acre. We zijn erg blij dat Teddy Mcha besloot om distributeur voor Agrico te worden. Ze kent niet alleen de lokale markt goed, ze heeft ook vanuit haar eerdere rollen voor de ambassade – en managing director van CDPIT - veel ervaring met samenwerking tussen Nederlandse en Tanzaniaanse bedrijven in de agrarische sector."

"Door gebruik te maken van de ervaringen die we hebben opgebouwd in Kenia en de kennis van onze mensen kunnen we onze partner in Tanzania optimaal ondersteunen", aldus Kimoi Moi, directeur Agrico Potato Service Africa.

Teddy Mcha, vertegenwoordiger voor Tanzania, besluit: "Deze samenwerking is echt belangrijk, omdat we nu gaan beginnen met het distribueren van kwalitatief hoogwaardig pootgoed aan de kleinschalige boeren in Tanzania. CDPIT heeft bewezen dat deze Agrico rassen uitstekende resultaten realiseren in Tanzania. Door te kiezen voor bestaande Agrico rassen, kunnen Tanzaniaanse boeren zeer snel opschalen en hun inkomsten verbeteren. De boeren die de rassen kenden vanuit de CDPIT historie (‘early adopters’) weten dit, zij hebben hun eerste bestellingen geplaatst en planten dit pootgoed binnenkort. Om ervoor te zorgen dat de overige boeren (‘large majority’) zich hier ook bewust van worden, ontplooien wij diverse marketingactiviteiten. Zo leggen wij bijvoorbeeld demovelden aan, waar we de rassen Manitou en Markies aan de boeren laten zien. Zo kunnen we ze echt helpen en ondersteunen hoe ze deze rassen het beste kunnen verbouwen."

Voor meer informatie:
Agrico
Duit 15
8305 BB Emmeloord
+31 (0)527 639980
info@agrico.nl
www.agrico.nl

Publicatiedatum: