Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese uien winnen aan populariteit op de markten in Bangladesh

Chinese uien winnen snel aan populariteit op de Bengaalse groothandelsmarkten van Khatunganj, Asadganj en Chaktai in Chattogram en overstijgen daarbij zowel de Indiase als Myanmarese varianten. De aantrekkelijke prijs van de Chinese uien heeft de afgelopen dagen geleid tot een aanzienlijke toename van de aankopen door stadsbewoners. Er worden voortdurend zendingen Chinese uien ontvangen in Khatunganj, waarbij de uien worden geïmporteerd in airconditioned containers via de haven van Chattogram.

Verkocht tegen prijzen variërend van Tk50-55 (€0,41-0,46), afhankelijk van de kwaliteit, zijn deze Chinese uien opvallend groter van formaat. Restauranthouders tonen met name een voorkeur voor grotere Chinese uien vanwege vanwege hun lagere prijs in vergelijking met kleinere variëteiten. De geïmporteerde uien zijn verkrijgbaar in twee soorten: rode uien voor Tk50 en witte uien voor Tk55, met elke zak die 20 kg uien bevat.

In tegenstelling hiermee neemt de beschikbaarheid van Indiase uien af, wat leidt tot stijgende prijzen. De prijs van Indiase uien, die Tk93-95 was, is nu gestegen tot Tk98. Supermarkten in Chattogram weerspiegelen deze trend, waar Chinese uien worden verkocht voor 65-70 roepies, terwijl Indiase uien worden geprijsd op Tk100-110. Groothandelaren en retailers passen hun voorkeuren aan op basis van marktdynamiek, en de instroom van Chinese uien beïnvloedt de algehele uienhandel in de regio.

Bron: today.thefinancialexpress.com.bd

Publicatiedatum: