Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agropa Handels GmbH over de Beierse aardappeloogst

"De aardappelopbrengsten zijn te laag om aan hoge vraag te voldoen"

Johann Dittenhauser, junior manager van Agropa, meldt aan Wochenblatt DLV dat een kleine aardappeloogst wordt geconfronteerd met een hoge vraag. "De oogst van vorig jaar in Beieren bedroeg ongeveer 1,4 miljoen ton, wat zo'n 20 procent lager was dan het langjarige gemiddelde", voegt hij eraan toe. De verkoop eindigde al relatief vroeg in maart, wat nog steeds impact heeft op de markt. Vanaf dat moment moesten er gaten worden opgevuld en werd er vroegtijdig verkocht om aan de vraag te voldoen.

We blikken terug op een historisch jaar 2023 dat gekenmerkt werd door talrijke uitdagingen. De afwisseling van natte en droge fasen heeft het proces van poten, groeien en oogsten aanzienlijk bemoeilijkt. Johann Dittenhauser: "Dit gold voor heel Duitsland, maar met name voor Zuid-Beieren was het nog extremer. Het teeltgebied in Duitsland is met twee procent afgenomen tot 262.000 hectare, en in Beieren met drie procent tot 38.200 hectare. In totaal resulteerde dit in een iets onder het gemiddelde liggende oogst van 10,9 miljoen ton in Duitsland en 1,46 miljoen ton in Beieren. Daarnaast waren er kwaliteitsproblemen, zoals misvormde knollen, schade door dieren, groene knollen en gedeeltelijke opslagproblemen als gevolg van rot."

Meer informatie:
Johann Dittenhauser
Agropa Handels GmbH
Bavariastra├če 56
86564 Brunnen, Duitsland
Tel.: +49 84 54 99080
info@agropa.de
www.agropa.de

Publicatiedatum: