Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Hoekman (Mulder Onions):

"Als je te duur bent, gaan er deuren open voor anderen, dat zien we dit jaar met Chinese uien"

Tholen - Al te wild is het volgens Gerard Hoekman van Mulder Onions niet in de uienexport. "Het is typisch de pre-kerstperiode. Er worden wel partijen opgeruimd, maar spectaculair is het nooit. Ik verwacht dat veel bedrijven tussen Kerst & Oud en Nieuw ook de tent zullen sluiten. Het zijn tenslotte toch maar drie werkdagen."

"Er gaan uien naar veel bestemmingen, maar Afrika is toch wel de motor achter onze uienexport. Ik verwacht dat zij ook wel tot eind januari naar uien blijven vragen. Overigens is dat ook meer dan wenselijk, want de Europese markt is nog niet echt in beweging", constateert de exporteur.

"Op verre bestemmingen hebben we bovendien veel concurrentie van Chinese uien. Het is overal China wat de klok slaat. En hoe lang dat nog doorgaat, weet je nooit zeker bij Chinezen. Maar je ziet wel duidelijk dat als je te duur bent, dat er deuren opengaan voor anderen. Dat is het gevaar met hoge prijzen. En dat heeft ons op diverse bestemmingen zeker parten gespeeld", vervolgt Gerard.

"Want laten we wel wezen, een baalprijs van 50 cent is nog altijd geld. Wat bovendien de situatie anders maakt is dat de prijs hoog is gebleven. Normaal stijgt de prijs successievelijk op basis van vraag en aanbod, maar de huidige prijszetting heeft minder met het vraag- en aanbodspel te maken. Dat maakt de handel er ook niet makkelijker op."

"De kwaliteit wordt redelijk voorgeselecteerd door de pakstations, maar we moeten voorzichtig blijven. Zeker op de verre bestemmingen kan een container met een paar aangetaste uitjes met fusarium een hele container verzieken. Waakzaamheid is dus geboden."

Voor meer informatie:
Gerard Hoekman
Mulder Onions
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
Tel.: +31(0)45 5678700
[email protected]
www.mulder-onions.com