Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uienforum op 18 en 19 januari in Bonn

Duits uienseizoen nader bekeken

Het afgelopen teeltseizoen in Duitsland kende vanaf het begin uitdagingen: een nat en koel voorjaar werd gevolgd door een periode van extreme hitte. Als een soort van verzoening van de weergoden, resulteerde overvloedige regenval uiteindelijk in een overvloedige oogst van uien. Opmerkelijk is dat bijna dezelfde hoeveelheid uien werd opgeslagen als in het voorgaande seizoen 2022/23, zo deelt Tim Jacobsen, redacteur bij de Rheinische Landwirtschafts-Verlag en organisator van het Uienforum op 18 en 19 januari 2024 in Bonn.


Deelnemers aan de laatste editie van het Uienforum

Hoeveelheid is één ding, maar kwaliteit is iets anders, toch?
"Dat klopt: De soms zeer overvloedige regenval in augustus bevorderde weliswaar de groei van de uien, maar niet de kwaliteit. Vanwege de soms grote sorteerverliezen zou het bewaarseizoen hier vrij vroeg kunnen eindigen."

Hoe zit het met de prijzen?
"Na het vorige uienteeltseizoen, dat qua prijs waarschijnlijk voor altijd in de annalen zal blijven, was er aan het begin van het seizoen weinig verlichting. Eind november stegen de prijzen voor gesorteerde uien zelfs weer iets."

En hoe is de situatie bij andere landen?
"De klimatologische teeltomstandigheden waren in veel Europese landen een uitdaging: de hoeveelheid uien in Nederland zou ondanks de uitbreiding van het areaal ook op het niveau van vorig jaar kunnen liggen. In Polen was het weer ook niet optimaal gedurende het seizoen en in Spanje was het gewoon te heet en te droog."

Waar kan ik meer te weten komen over de marktsituatie?
"Productiekosten, marktsituatie en verdere vooruitzichten zijn traditioneel een van de hoofdonderwerpen die uitvoerig worden besproken tijdens het Uienforum, georganiseerd door AMI en de Rheinischer Landwirtschafts-Verlag."

Voor meer informatie:
Tim Jacobsen
Tel.: 0228 52006536
tim.jacobsen@gb-profi.de
https://www.moehrenundzwiebelforum.de

Publicatiedatum: