Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte verlengt uienexportverbod tot 30 maart

De Egyptische premier Mostafa Madbouly heeft het verbod op de uienexport verlengd tot 30 maart 2024. De regering houdt de voldoende beschikbaarheid en betaalbaarheid op de binnenlandse markt in de gaten. Begin oktober ging het drie maanden durende exportverbod van Egypte op uien van kracht.

Onlangs zijn de uienprijzen in Egypte gestegen tot EGP 35 (€ 1,05) per kilogram; een significante stijging van EGP 27 (€ 0,81) de vorige maand en EGP 12 (€ 0,36) een jaar geleden. Uien zijn traditioneel een van de meest betaalbare groenten in het land en zijn een basisproduct in de Egyptische keuken.

Volgens het officiële statistiekbureau CAPMAS zijn de uienexporten van Egypte met 95,9 procent gestegen tot 129,3 miljoen dollar in de eerste zes maanden van 2023, een stijging ten opzichte van 66 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Bron: english.ahram.org.eg

Publicatiedatum: