Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh is wereldwijd de grootste uienimporteur

Bangladesh onderscheidt zich niet alleen als een belangrijke uienmarkt, maar ook als 's werelds grootste uienimporteur in termen van hoeveelheid. Dit onderscheid is gebaseerd op een vergelijking van landelijke uienimportgegevens. Volgens de National Board of Revenue (NBR) importeerde Bangladesh een verbazingwekkende 727.000 ton uien in 2022, waarmee het alle andere landen overtreft in uienimport voor dat jaar.

Volgens de United Nations Commodity Trade Statistics Database (UN Comtrade) volgen de Verenigde Staten Bangladesh als de op één na grootste importeur met 660.000 ton, en is Maleisië de op twee na grootste importeur van het keukenitem met een import van 525.000 ton dat jaar.

Bangladesh blijft worstelen met een ontoereikende binnenlandse voorraad om aan de vraag te voldoen. Als gevolg daarvan is de afhankelijkheid van het land van uienimport, een essentieel ingrediënt in de keuken, toegenomen, waardoor Bangladesh aan de top van de wereldranglijst in termen van uienimport is gekomen.

Bron: en.prothomalo.com

Publicatiedatum: