Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oezbekistan verhoogt uienexport

De Oezbeekse uienexport heeft in december een hoge vlucht genomen, omdat exporteurs van dit product actiever in het leveren aan buitenlandse markten zijn geworden, meldt EastFruit.

Volgens logistieke dienstverleners is de vraag naar transport voor de export van uien uit Oezbekistan in de laatste tien dagen van november en de eerste tien dagen van december verveelvoudigd in vergelijking met het gemiddelde niveau van de eerste twintig dagen van november en de hele maand oktober. Op basis van de aanvragen voor voertuigen is Letland de belangrijkste bestemming voor ladingen Oezbeekse uien, goed voor ongeveer een derde van het totale aantal transportaanvragen. Polen is de op één na grootste markt, gevolgd door Rusland, Wit-Rusland en Georgië. Er zijn ook af en toe transportaanvragen om uien van Oezbekistan naar Griekenland, Spanje, Noorwegen en Roemenië te vervoeren.

EastFruit heeft al gemeld dat uien tegen het einde van 2023 een van de grote successen van Oezbekistan op het gebied van export van AGF zijn. Dit jaar heeft het land niet alleen de hoeveelheden van dit product naar buitenlandse markten sterk verhoogd, maar ook de export geografisch aanzienlijk uitgebreid.

Volgens voorlopige schattingen heeft Oezbekistan in januari-november 2023 ongeveer 245.000 ton uien geëxporteerd. Dit is in omvang 33% meer dan in dezelfde periode van 2022 en 22% meer dan in dezelfde periode van 2021. Bovendien werden vorig jaar Oezbeekse uien aan de markten van 14 landen geleverd, maar dit jaar is het aantal importlanden met minstens 50% gestegen.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: