Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bangladesh versoepelt import te midden van prijsstijgingen

Egypte verwacht daling van uienprijs

De hoofd van de Centrale Administratie voor Landbouwgewassen voor Boomgaarden bij het ministerie van Landbouw in Egypte, Mahmoud Atta, voorspelt een daling van de uienprijzen op de Egyptische markt. Deze voorspelling volgt op een exorbitante prijsstijging die ertoe leidde dat uien voor meer dan EGP 40 (€ 1,20) per kilo werden verkocht. Atta denkt dat binnen veertien dagen de prijs rond EGP 20 (€ 0,60) per kilo zal schommelen, een daling van de huidige EGP 32 (€ 0,96).

De prijsdaling wordt verwacht door een combinatie van twee factoren: het begin van de uienoogst van de zomerbeplanting in Opper-Egypte en een aanpak van uienvoorraden door het ministerie van Landbouw. Door dit laatste initiatief zijn duizenden tonnen uien die door handelaren waren opgeslagen in beslag genomen.

Uienimport Bangladesh
In Bangladesh doet de regering een beroep op het versoepelen van uienimporten om de prijsstijging op de binnenlandse markt te verzachten. De uienprijzen zijn binnen een week met Tk 15-20
(€ 0,12-0,16) per kilo gestegen, wat de overheid ertoe heeft aangezet importvergunningen af te geven om de aanvoer van geïmporteerde uien te vergroten. De staatsbedrijf handelscorporatie documenteerde een stijging van de uienprijzen met 34-42% binnen een week en een alarmerende stijging van 38-69% in een maand.

Bron: bnnbreaking.com

Publicatiedatum: