Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ministers uit Maharashtra haasten zich naar Delhi vanwege impasse over uien

Senior ministers uit Maharashtra, waaronder plaatsvervangend Chief Ministers Ajit Pawar en Devendra Fadnavis, zijn van plan om een ontmoeting te hebben met de Union Home Minister Amit Shah om een mogelijke oplossing te bespreken voor het totale verbod op uienexport.

De uienprijzen zijn in groothandelsmarkten in Maharashtra gekelderd sinds de centrale overheid de export op 8 december verbood. Momenteel wordt de ui verhandeld tegen Rs 2.100-2.000/100 kg op verschillende groothandelsmarkten, tegenover Rs 3.500-3.300/100 kg waar het voor het verbod werd verhandeld.

Het lot van meer dan 400 containers à 22 ton uien die gepland stonden om te worden verscheept, was ook onzeker na het verbod. Telers hebben sindsdien scherp gereageerd op het verbod en de daaropvolgende prijsdaling.

Sommige senior ministers zijn niet optimistisch over eventuele oplossingen. "Het Centrum had het verbod eerder gerechtvaardigd door de consumenten te citeren. In dit opzicht hopen we niet dat het verbod voor 31 maart 2024 zal worden opgeheven. Met de Loksabha-verkiezingen om de hoek, zou het Centrum niet de kiezers willen confronteren met hoge uienprijzen," zei een minister.

De zomeroogst rabi wordt naar verwachting lager dan normaal, gezien de vochtstress in de staat. Ook hebben telers melding gemaakt van oogstverlies door onseizoensgebonden regen tijdens de oogsttijd.

Bron: indianexpress.com

Publicatiedatum: