Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Groot en Slot beoordeelt plantuienrassen voor bewaring

Deze week beoordeelden De Groot en Slot haar huidige plantuienrassen die geschikt zijn voor bewaring. De beoordeling wordt gedaan met het veredelings- en verkoopteam van Bejo/De Groot en Slot en Broer BV. De uien worden beoordeeld op bijvoorbeeld uniformiteit, vorm, opbrengst, huidvastheid ed, zo melden ze.

"We kijken altijd naar verbetering van het huidige assortiment en we creƫren nieuwe rassen die bijvoorbeeld nog langer bewaarbaar zijn en/of geschikt zijn voor export of industrie. Een mooi voorbeeld van een zeer geschikt ras voor de (schil)industrie is Hercules."

"Ook ziekteresistentie heeft in het veredelingsproces veel aandacht. Zo hebben we het meeldauwresistente ras Boga ontwikkeld. Maar ook wordt er gewerkt aan plantuienrassen die sterker zijn tegen Fusarium. Bij deze uitstalling van de plantuien zaten ook mooie nieuwe kruisingen waarmee we nieuwe stappen zetten naar nog meer kwalitatieve rassen die welkom zijn in het Qi (Quality Inside) assortiment."

Bron: De Groot en Slot

Publicatiedatum: