Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste stappen Uireka gezet voor Rassenlijst 2025

In Zuidwest-Nederland zijn de eerste proeven van Uireka inmiddels gesorteerd en in bewaring gelegd. Begin 2024 wordt gekeken wanneer deze uien beoordeeld kunnen worden op allerlei kwaliteitsaspecten. Een onafhankelijke commissie zal dat doen en kijkt o.a. naar hardheid, huidvastheid en kleur, zo melden ze.

Deze cijfers worden, samen met de informatie van het ras en de cijfers van o.a. opbrengst en spuitrust, door een programma gehaald waarna de rassenlijst opgesteld wordt. Deze wordt op de Uiendag in Colijnsplaat (eind augustus) gepresenteerd.

Ook de proeven in Noordoost-Nederland en Midden-Nederland liggen inmiddels in bewaring. Goed om te weten: voor de locatie Noordoost-Nederland komt er een aparte rassenlijst. Deze locatie ligt op de zand- en dalgronden van de Veenkoloniƫn. De locaties Zuidwest-Nederland en Midden-Nederland liggen op klei.

De rassenlijst van 2024 is afgelopen augustus gepresenteerd. Daarin staan de cijfers van het teeltjaar 2022 en de bewaring van 2023. Terugkijken kan via deze link.

Bron: Uireka

Publicatiedatum: