Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tom Langenberg, Uireka:

"Blijf de uien in bewaring in de gaten houden"

Aan het eind van een kletsnat jaar liggen de uien inmiddels allemaal in bewaring. Sommige telers hebben hun uien al verkocht, maar voor telers die hun uien nog wel in bewaring hebben vraagt Tom Langenberg, lid van de communicatiewerkgroep van Uireka, om op te letten. "We zijn nu zo’n drie maanden na de oogst en bij de bewaring kunnen verschillende problemen naar voren komen. Wat is de RV bijvoorbeeld? En staat er wel voldoende lucht op? Blijf dat in de gaten houden. Je kunt het namelijk ook nog verknallen en dat zou zonde zijn."

Richtlijnen met betrekking tot de bewaring van uien kan men via Google makkelijk opzoeken. Gijsbrecht Gunter, voorzitter van de Holland Onion Association (HOA), wil telers vooral bewust maken van het teeltseizoen 2024. "Plan waar je uien komen en neem monster van de bodem om te zien welke mineralen (en/of aaltjes) er in de grond zitten. Nu kun je er nog rekening mee houden en eventueel maatregelen treffen."

Bron: Uireka

Publicatiedatum: