Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Meer vraag naar Chinese uien in Europa"

De Chinese uienexportprijzen zijn de afgelopen maanden omhoog gegaan. Onlangs zijn de uienprijzen in een halve maand tijd sterk gestegen door het nieuws dat Egypte het exportverbod op uien heeft verlengd.

"De belangrijkste vraag in de markt is naar rode uien, maar de prijzen van gele uien zijn ook enigszins gestegen. Het tekort op de markt aan klasse I rode uien is groter. Op dit moment nemen de orders van de Europese markt snel toe, naast de reguliere orders van de Japanse en Koreaanse markt," vertelt Alan Xu van Shandong Jining New Silk Road Food.

"Een halve maand geleden bereikte de prijs voor rode uien € 382 per ton, dat is hoger dan het vorige niveau, maar de stijging verliep relatief traag. De prijzen zijn de afgelopen halve maand echter met bijna 30% gestegen en liggen nu op € 471-509 per ton. De vraag is nog steeds sterk."

"De reden hiervoor is ten eerste dat de oogst van Europese oorsprong dit jaar minder goed is dan gewoonlijk, wat resulteert in een tekort aan uien op de Europese markt en een grote vraag naar import. Ten tweede heeft Egypte onlangs besloten om het exportverbod voor uien te verlengen. Egypte is een belangrijke bron van importuien in Europa en na de verlenging van het exportverbod werden veel Europese orders overgeheveld naar China, waardoor de prijzen de hoogte in gingen. Aan de andere kant hebben sommige binnenlandse voorraadhouders uien bewaard om te speculeren op de prijzen, waardoor de prijsstijgingen versneld werden."

Naar verluidt levert Egypte ronde rode uien in lijn met de vraag op de Europese markt. China levert meer rassen, waaronder ook ronde rode uien, waardoor veel Europese orders naar China worden gelokt.

"Door de Israëlisch-Palestijnse oorlog moeten ladingen naar Europa echter een omweg maken, waardoor de transporttijd aanzienlijk toeneemt en het risico van rode uienrot toeneemt. In dit stadium zijn we dus voorzichtig met bestellingen uit Europa, maar gele uien kunnen wel worden geëxporteerd."

Jining New Silk Road Food, dat gespecialiseerd is in uien, knoflook, gember en andere producten, houdt zich bezig met verpakking en export, met een eigen koelhuis en fabriek. Exportmarkten zijn Europa, Australië, Zuid-Amerika, Japan en Korea.

Voor meer informatie:
Alan Xu
Jining New Silk Road Food Ltd
+86 18863766892
[email protected]
www.newsilkroadfood.com

Publicatiedatum: