Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tjerk Nagel, Konaxx Onions:

"Stroperige financiële stromen maken de handel momenteel enorm risicovol"

Tholen - "Ik vind de uienmarkt dit seizoen spannend op alle fronten", vertelt Tjerk Nagel van Konaxx Onions uit het Friese Sint Jacobiparochie. "Dat de prijzen omhoog gaan, is misschien niet onterecht, maar de financiële stromen verlopen mondiaal gezien ontzettend stroperig. De uien gaan voor heel veel geld weg, maar het geld komt te langzaam binnen. Dat maakt de hele handel momenteel gewoon enorm risicovol. Iedereen zit als een bok op de haverkist op zijn cashflow. De markt is goed, het potentieel is er, maar er is wel voorzichtigheid geboden en die proef ik overal."

"Daarbij is ook de kwaliteit van de uien dit jaar een serieus punt van aandacht. Het is dat de markt dit jaar ontzettend goed is, maar als het erop aankomt, vallen er veel partijen kwalitatief gewoon tegen. Wij zijn dan ook bijzonder blij met de volautomatische sorteermachine waar we vorig jaar in hebben geïnvesteerd. De partijen met een verhaaltje krijgen we er hierdoor goed uitgesorteerd", vertelt Tjerk.

"Momenteel is Afrika nog de grootste afnemer van de uien en Europa zal dat straks over moeten nemen. Ik maak me niet zo'n zorgen of we voldoende uien beschikbaar hebben. Vorig jaar zouden we ook tekort komen, maar hebben wij tot eind juni gewoon Hollandse uien verpakt voor onze klanten. Om tekorten te voorkomen hadden we toen Egyptische geïmporteerd, maar dat hadden we nooit moeten doen, want dat was geen succes!"

Voor meer informatie:
Tjerk Nagel
Konaxx Onions
Kadal 32
9079 KW Sint Jacobiparochie
+31 (0)518 49 12 55
info@konaxx.nl
www.konaxx.nl