Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indonesië vraagt India om 900.000 ton uien

Indonesië streeft ernaar 900.000 ton uien te verkrijgen uit India, ondanks het huidige exportverbod. Indonesië is de belangrijkste handelspartner van India in de Asean-regio en importeert voornamelijk uien uit de Verenigde Staten, India en Nieuw-Zeeland.

De aanvraag komt nadat India afgelopen augustus een exportbelasting van 40% op uien heeft ingesteld, gevolgd door een minimale exportprijs van $800 per ton in oktober, om de binnenlandse voorraad en prijzen te stabiliseren als gevolg van een tekort aan uien. Ondanks deze maatregelen leidden hoge prijzen in december tot een volledig exportverbod, dat van kracht blijft tot het einde van het financiële jaar 2023-24.

Van april tot oktober van het huidige financiële jaar exporteerde India in totaal 1,4 miljoen ton uien, waarvan 36.146 ton naar Indonesië ging. In dezelfde periode van het financiële jaar 2022-2023 was de totale uienexport 1,35 miljoen ton. In het financiële jaar 2022-2023 bedroeg de totale uienexport van India 2,5 miljoen ton, waarvan 116.695 ton naar Indonesië ging, volgens gegevens van het ministerie van Handel en Industrie en exporteurs.

Bron: livemint.com

Publicatiedatum: