Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telersprijs Oostenrijk verpakte wortelen vastgezet

In november werd de hoofdoogst van bewaarwortelen in Oostenrijk afgerond. Ondanks een licht uitgebreid areaal (+2%, waarbij ongeveer 80% van de teeltgebieden zich in Neder-Oostenrijk bevindt), kon met een totale oogst van 121.000 ton opnieuw een overschot van 2% ten opzichte van vorig jaar worden gerealiseerd. De producentenprijs voor wortelen in de 5kg-verpakking bleef gedurende de afgelopen drie maanden gestabiliseerd op een gemiddelde prijs van 57,50 EUR/dt.

Telersprijzen van uien onveranderd
Bij een gelijkblijvend areaal kon de totale uienopbrengst in 2023 met 159.500 ton niet concurreren met het voorgaande jaar en daalde met 9%. Vooral de zomeruienoogst was dit jaar zwakker als gevolg van ongunstige weersomstandigheden. Ondertussen is de markt, na de hoge pieken van afgelopen zomer, duurzaam gestabiliseerd. De telersprijzen bleven in november gemiddeld op een normaal niveau van 40,50 €/dt.

Zwakke aardappeloogst, seizoensgebonden handel
In november zette de waardering van binnenlandse aardappelen zich voort op een onveranderd hoog niveau, met een gemiddelde van 44,00 €/dt. Dankzij herfstopslagacties en verkoopbevorderende maatregelen werden enkele zwakkere partijen eveneens opgeruimd. De zwakke oogst van 2023, die werd beïnvloed door droogte en 594.000 ton bedroeg (een daling van 14% ten opzichte van 2022), resulteerde in beperkte importen, voornamelijk uit Duitsland en Frankrijk, om het assortiment voortdurend aan te vullen.

Bron: AMA

Publicatiedatum: