Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uiensmokkel in Nepal na Indiaas exportverbod

Omdat uien in Nepal door prijsverschillen tussen Nepal en India behoorlijk duur zijn, is het een lucratieve business voor smokkelaars geworden. Ondanks het verbod is het aanbod op de Nepalese markten weer normaal, zeggen de handelaren, die dit toeschrijven aan de omvangrijke smokkel.

De Kalimati groothandelsmarkt voor groenten en fruit ontvangt dagelijks 60-70 ton uien en compenseert daarmee de prijzen die een paar weken geleden waren gestegen. Binay Shrestha (voorlichter): "De Kalimati markt ontvangt uien zoals op normale dagen. Van het totale aanbod komt 90% uit India. De Chinese uien zijn te verwaarlozen."

Op zaterdag nam de politie van Rupandehi 28 zakken uien (1.700 kg) zonder factuur in beslag. Afgelopen dinsdag nam de Armed Police Force illegaal geïmporteerde uien op verschillende plaatsen in het Parsa district in beslag. Afgelopen vrijdag nam de politie van Bara 17.730 kg uien in beslag bij Pathlaiya Chowk.

Bron: kathmandupost.com

Publicatiedatum: