Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exportverbod maakt uien 'goedkoopste' groente in India

De uienprijzen zijn aanzienlijk gedaald in de Indiase winkels sinds de federale overheid ongeveer een maand geleden de export van uien verbood. In het hele land ligt de gemiddelde retailprijs van uien rond de Rs 30-40 per kg. De retailprijzen voor uien in Maharashtra waren in de eerste week van december in de range van Rs 52-55 per kg. In Delhi worden uien verkocht voor Rs 40 per kg, tegenover Rs 60 per kg een maand geleden.

Met uitzondering van het noordoosten, zijn de retailprijzen voor uien met Rs 15-20 per kg gedaald in het hele land (Bron: Price Monitoring Cell, Ministerie van Consumentenzaken). Ui is nu een van de goedkoopste groenten. Op de groothandelsmarkt van Pune zijn bijna alle gangbare groenten zoals okra (Rs 60/kg), tomaat (Rs 25/kg), groene erwten (Rs 40/kg) en aubergine (Rs 50/kg) duurder dan ui, die verkocht wordt voor Rs 22 per kg.

[Rs 100 = €1,10]

Bron: indianexpress.com

Publicatiedatum: