Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleiner knoflookareaal in Spanje

Het Spaanse knoflookareaal is dit jaar gekrompen, zo stelt Coopaman, een coöperatie uit Las Pedroñeras gespecialiseerd in paarse knoflook. "Een van de redenen is het moeilijke voorbije seizoen, met een opbrengstverlies van 40% à 50%", zegt David Rodríguez Virgós, manager van de organisatie.

"Bovendien is er waterschaarste en stijgen de kosten van de grondstoffen. De droogte en de beperkingen op watergebruik bemoeilijken de teelt van dit voor de regio essentiële gewas. Knoflook, en in het bijzonder paarse knoflook, heeft anderzijds geen exorbitante hoeveelheid water nodig, zeker minder dan andere gewassen die in de streek worden geteeld, zoals uien. Desondanks is er altijd een minimum hoeveelheid water nodig."

"En net als bij andere teelten, zoals saffraan, neemt de jonge generatie het niet over van de telers die stoppen of met pensioen gaan", merkt Rodríguez Virgós op.

"Daar is geen gemakkelijke oplossing voor, maar het is van essentieel belang dat we de kwestie aanpakken, zowel wij als coöperatie als de autoriteiten."

Bron: cadenaser.com

Publicatiedatum: