Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India wil AI-technologie toepassen om uienverspilling tegen te gaan

De Indiase regering is van plan om op AI-gebaseerde opslagruimtes te bouwen om uienverspilling tegen te gaan. Het bederf van bewaaruien, een belangrijk keukeningrediënt, kost naar schatting ongeveer € 12 mln per jaar. Dit is volgens ambtenaren te wijten aan het rotten van circa 25% van de rabi-uien, die in de winter worden geteeld, in traditionele bewaarcellen.

Door de implementatie van AI-gebaseerde opslagruimtes hoopt de overheid de totale verspilling met ongeveer 5% te verminderen. De strategie bestaat uit de installatie van AI-gebaseerde sensoren die realtime gegevens over bewaaruien leveren. Het proefproject gaat in maart van start.

"Telers zullen specifieke gegevens zoals droogte en rotpercentage via IoT (Internet of Things) ontvangen. De AI-gebaseerde sensoren zullen zelfs de specifieke ui in een grote partij die begint te rotten identificeren," verklaarde een ambtenaar. Dit zal de overheid ook in staat stellen om haar uienvoorraad, die wordt gebruikt om de retailprijzen tijdens periodes van grote vraag te stabiliseren, te beheren. Indiërs consumeren maandelijks ongeveer 1,3 mln ton uien, waardoor het een belangrijke groente is."

Het departement Consumentenzaken en de NCCF hebben nog niet gereageerd op vragen over het plan van de overheid om uien met behulp van AI-technologie op te slaan. De eerste AI-gebaseerde opslagfaciliteit zal worden opgezet in Nashik, met de steun van de National Cooperative Consumers Federation. Deze zal worden gevolgd door opslagplaatsen in Bheed, Latur en andere regio's waar uien worden geteeld, waaronder Madhya Pradesh en Karnataka.

Tijdens de proeffase zullen naar verwachting ongeveer 100 op AI gebaseerde opslagfaciliteiten worden opgezet in uien telende staten. Dit aantal zal naar verwachting toenemen met rond de 500 centra in de komende drie jaar, aldus de ambtenaren. Dit is niet de eerste poging van de overheid om uienverspilling in bewaarcellen tegen te gaan. In maart werd gemeld dat de regering van plan was om uien vóór de opslag met gammastralen te bestralen, met als doel om de verliezen na de oogst terug te brengen van 25% naar 10-12%.

Bron: livemint.com

Publicatiedatum: