De Federale Landbouwmarketing Autoriteit (Fama) in Maleisiƫ zoekt naar nieuwe bronnen van aanvoer voor uien om de prijzen te stabiliseren. Dit komt na berichten dat Pakistan mogelijk het voorbeeld van India zou volgen door de export te beperken. Fama-voorzitter Aminuddin Zulkipli gaf aan dat de autoriteit zich bewust is van de verwachte toename van de vraag naar uien in de komende maanden, met name tijdens het Chinees Nieuwjaar, Ramadan en Hari Raya Aidilfitri seizoenen.

"Op dit moment moeten we ons wenden tot uien uit China en Pakistan vanwege de exportbeperkingen opgelegd door India, maar er zijn berichten dat Pakistan ook beperkingen zou kunnen opleggen vanwege aanvoerproblemen," verklaarde hij. Als deze situatie zich voordoet, heeft Fama voorzorgsmaatregelen genomen door gesprekken te voeren met industriƫle spelers om tekorten tijdens de feestdagen te voorkomen. Aminuddin voegde eraan toe dat Fama ook in overleg zal gaan met vertegenwoordigers van de regeringen van India en Pakistan om hen aan te sporen de beperkingen zo snel mogelijk op te heffen.

Vorige maand klaagden voedselbedrijfseigenaren in de Klang Vallei over een stijging van de uienprijzen, inclusief die uit China, die een alternatief werden nadat India had besloten de uienexport tot maart volgend jaar te verbieden.

Bron: freemalaysiatoday.com