Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maleisië zoekt naar nieuwe uienleveranciers vanwege mogelijk exportverbod in Pakistan

De Federale Landbouwmarketing Autoriteit (Fama) in Maleisiƫ zoekt naar nieuwe bronnen van aanvoer voor uien om de prijzen te stabiliseren. Dit komt na berichten dat Pakistan mogelijk het voorbeeld van India zou volgen door de export te beperken. Fama-voorzitter Aminuddin Zulkipli gaf aan dat de autoriteit zich bewust is van de verwachte toename van de vraag naar uien in de komende maanden, met name tijdens het Chinees Nieuwjaar, Ramadan en Hari Raya Aidilfitri seizoenen.

"Op dit moment moeten we ons wenden tot uien uit China en Pakistan vanwege de exportbeperkingen opgelegd door India, maar er zijn berichten dat Pakistan ook beperkingen zou kunnen opleggen vanwege aanvoerproblemen," verklaarde hij. Als deze situatie zich voordoet, heeft Fama voorzorgsmaatregelen genomen door gesprekken te voeren met industriƫle spelers om tekorten tijdens de feestdagen te voorkomen. Aminuddin voegde eraan toe dat Fama ook in overleg zal gaan met vertegenwoordigers van de regeringen van India en Pakistan om hen aan te sporen de beperkingen zo snel mogelijk op te heffen.

Vorige maand klaagden voedselbedrijfseigenaren in de Klang Vallei over een stijging van de uienprijzen, inclusief die uit China, die een alternatief werden nadat India had besloten de uienexport tot maart volgend jaar te verbieden.

Bron: freemalaysiatoday.com

Publicatiedatum: