Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer past etiket Fandango aan

Ten gevolge van de wetgeving in Europa – het zoveel mogelijk beperken van normoverschrijdingen - heeft Bayer besloten om als noodzakelijke maatregel het aantal toepassingen Fandango aan te passen, zo melden ze. In plaats van vier toepassingen staan er op het nieuwe W5 etiket nog maar twee toepassingen per teeltcyclus. Product dat in 2024 uitgeleverd gaat worden, is al voorzien van het nieuwe W5 etiket met 2 toepassingen per teeltcyclus.

Fandango is een breedwerkende fungicide dat voornamelijk wordt ingezet in de uienteelt tegen schimmelziektes zoals valse meeldauw en bladvlekkenziekten. Het middel bevat twee actieve stoffen; fluoxastrobin en prothioconazool. Met het verbod van Mancozeb is het gebruik van Fandango de afgelopen jaren toegenomen met als gevolg normoverschrijdingen van de actieve stof fluoxastrobin in het oppervlaktewater.

Respijt termijnen
De onderstaande respijt termijnen voor het W4 etiket zijn aangevraagd en gehonoreerd door Ctgb:

• Aflevertermijn : 30 juni 2024
• Opgebruiktermijn: 31 augustus 2024

Het Ctgb heeft de respijt termijnen inmiddels gepubliceerd op hun website. Hiermee bestaat in 2024 de mogelijkheid om Fandango nog steeds 4 x toe te passen binnen de respijt termijnen van het W4 etiket. Neem echter het maximaal aan maatregelen om emissies door drift, erf emissies en oppervlakkige afspoeling maximaal te voorkomen.

Bron: Bayer Agro

Publicatiedatum: