Op 8 februari van 13.30 tot 15.15 uur organiseren Dutch Fresh Port, Topcorridors en GroentenFruit Huis het seminar Green Fresh Logistics op de Fruit Logistica in Berlijn. Het seminar belooft de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame logistiek te onthullen. Wat past beter bij het vervoer van groenten en fruit dan groen vervoer?

Highlights van het seminar
Nul-emissie: Ontdek geavanceerde oplossingen voor het transporteren van verse producten van Zuid-Europa naar Noord-Europa met een minimale impact op het milieu.

Groen is het nieuwe goud: Ontdek de ecologische en economische voordelen van het gebruik van goederentreinen voor het vervoer van groenten en fruit..

Paneldiscussie
Tijdens het seminar kunnen deelnemers met een panel in gesprek over duurzame logistiek:

Maarten van Hamburg, Algemeen directeur van Bakker Barendrecht, een Greenyard Company:
"Sterke verbindingen met consumenten, retailers, dienstverleners en telers zijn noodzakelijk om dagelijkse levering van kwalitatieve, betaalbare en duurzame versproducten te garanderen."

Fred Lessing, directeur intermodale oplossingen bij FreshRail:
"Overstappen naar transport per spoor kan een enorme bijdrage leveren aan vergroening van de verslogistieke sector, de bestaande hindernissen te spijt."

Christian Østerbye, Deputy Sourcing Group Manager bij Coop Trading A/S:
"We moeten in actie komen om het klimaat te beschermen. Met het verplaatsen van goederen van vrachtwagen naar trein kunnen we enorm veel CO2-uitstoot besparen."

Anders Lind, Vice President Freshfel en Nordic Sourcing Group Manager bij Coop Trading A/S:
"De categorie groenten en fruit heeft een hoog interactieniveau voor consumenten. De perceptie van prijs en kwaliteit dragen bij aan de loyaliteit van consumenten aan een winkel."

Frederik Zevenbergen, vertegenwoordiger van Zuid-Holland:
"Voor een duurzame bereikbaarheid van Greenports en mainports is een modal shift noodzakelijk waarbij verse lading via het spoor wordt vervoerd. De huidige knelpunten in het bedrijfsleven moeten worden aangepakt."

Aanmelden kan via deze link