Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sam Vasala - Sai World

Lastig uienseizoen verwacht in Tasmanië

De uienoogst is in Tasmanië net begonnen en de kwaliteit ziet er goed uit. "Maar het wordt een lastig seizoen," zegt Sam Vasala van Sai World. "Europa reageert traag, maar we hebben onze orders van retailers en goede klanten. Daarnaast is er het probleem met het Suezkanaal. We maken ons geen zorgen over de extra transittijd rond Kaap de Goede Hoop, omdat onze uien 8-10 maanden bewaard kunnen worden, maar Europa heeft een bepaalde tijdlijn en er zullen extra kosten zijn."

Sam verwacht een grote vraag vanuit Azië, omdat de Nederlanders en Spanjaarden daar nog maar weinig naartoe hebben geëxporteerd en het door de langere transporttijd onwaarschijnlijk is dat ze op dit moment in het seizoen meer zullen verschepen. "De prijzen in Azië zijn belachelijk. De meeste Aziatische landen hebben hun orders verdubbeld of verdrievoudigd. India heeft de export verboden, waardoor het tekort nog groter wordt."

Sam zei dat ze ondanks de enorme vraag in Azië eerst voor hun belangrijkste klanten zullen zorgen, omdat het bedrijf op langdurige relaties is gebouwd. "Als we dit jaar nieuwe klanten aannemen, zullen we op zoek gaan naar langetermijnrelaties en niet zomaar verkopen aan de hoogste bieder, we hebben liever vaste klanten."

Voor meer informatie:
Sam Vasala
Sai World Pty Ltd
+61 (07) 5641 2217
+61470406579
[email protected]
www.saiworld.com.au

Publicatiedatum: