Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vlaamse platteland laat van zich horen:

"Druk op de land- en tuinbouw is te hoog"

De actie van Boerenhart Vlaanderen, waarbij straatnaamborden zijn omgekeerd met als boodschap: "Dit is een alarmsignaal, Vlaanderen staat op zijn kop." De actie is woensdag in het Vlaams parlement besproken. Partijen profileren zich met de verkiezingen op komst. 9 juni volgt de stembusgang.

"Heel het Vlaamse platteland laat weten dat de druk op de land- en tuinbouw te hoog is. Geef ons toekomst, of wij, jonge boeren, zijn de laatste generatie van een mooie Vlaamse landbouw- en agro-ondernemingsgeschiedenis", luidde de hele boodschap van de actie.

Foto via Facebookpagina Boerenhart Vlaanderen

Minister Jo Brouns moest zich verantwoorden. Hij had de ludieke actie niet gemist.

"Ik besef natuurlijk als geen ander hoe groot de uitdagingen zijn waar onze landbouwsector en uiteraard onze jonge landbouwers, de volgende generatie, voor staan. We moeten inderdaad alles, maar dan ook alles in het werk stellen om die eigen Vlaamse voedselvoorziening, die – en ik herhaal het hier heel graag – bij de meest duurzame in de wereld is, veilig te stellen.

We weten allemaal dat dat vandaag – en ik druk mij diplomatisch uit – een bijzonder uitdagende en moeilijke evenwichtsoefening is: met respect voor de omgeving ondernemen in die dense omgeving in Vlaanderen, met respect voor de biodiversiteit, maar met minstens zoveel respect voor het ondernemerschap van onze landbouwers, en in het bijzonder van die jonge boeren, waar u hier vandaag uw vraag over stelt."

De minister is ook gevraagd naar wat België gaat doen tijdens het zes maanden durende Europees voorzitterschap. Brouns benadrukt voor een gelijk speelveld te willen pleiten als het over de agrarische productie in Europa gaat. "Wanneer we een Argentijnse biefstuk importeren bijvoorbeeld, moet die even streng gecontroleerd worden als ons eigen voedsel."

Bron: Vlaams parlement