Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Friese (streek)productenbeurs

Afgelopen dinsdag 16 januari stond Feanplaza (Abe Lenstra stadion) in Heerenveen in het teken van een grote Friese (streek)productenbeurs. De organisatie van deze beurs was in handen van de Friese Ambassade, een nieuwe groothandel in lokale ambachtelijke producten.

De eigenaren Lucas de Haan (Bruinsma worstmakerij) en Tjalke Stoelwinder (Greydanus aardappelgroothandel) zijn geen onbekenden in de retailwereld. Ze weten dan ook dat de vraag naar lokaal voedsel steeds groter wordt. De consument vindt het belangrijk om te weten waar het eten vandaan komt. En de ondernemer wil de lokale economie graag steunen, maar hebben niet de tijd om zelf op zoek te gaan naar deze lokale producten. De Friese Ambassade wil dan ook de lokale producten populairder, beter zichtbaar en beschikbaar maken voor zowel ondernemer als producent.

"De ondernemers konden op de beurs kennismaken met de producenten en hun vele ambachtelijke (biologische) (verse) producten, zien en natuurlijk proeven. De beurs werd goed bezocht en iedere bezoekers was gericht op de beurs gekomen voor deze producten. De beurs was een win-winsituatie voor zowel producent als ondernemer. Als we de handen ineenslaan dan kunnen we met ons allen deze heerlijke lokale producten weer op de kaart zetten door ze verkrijgbaar te maken voor iedereen. En zo ons mooie cultureel erfgoed, ons traditionele voedsel, veiligstellen voor de toekomst", aldus de Friese Ambassade.

Bron: Friese Ambassade

Publicatiedatum: