Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen schort uienimport op om dalende prijzen te beheersen

De Filipijnen leggen een tijdelijke verbod op de import van uien tot mei, of mogelijk zelfs tot juli, in een poging te voorkomen dat de prijzen extreem laag worden. Dit staat in schril contrast met de situatie een jaar geleden, toen het land worstelde met een tekort aan uien, wat leidde tot torenhoge prijzen.

Verschillende factoren, waaronder de Russische invasie van Oekraïne en extreme weersomstandigheden, veroorzaakten een stijging van de uienprijzen. De situatie werd verder verergerd door het onvermogen van lokale functionarissen om nauwkeurige aanbodsvoorspellingen te maken. Om dit tegen te gaan, verhoogde het land zijn uienimport, tot grote ontevredenheid van de lokale telers.

De huidige situatie heeft echter de minister van Landbouw, Francisco Tiu Laurel Jr., ertoe gebracht de invoer van uien op te schorten om verdere prijsdalingen te voorkomen. De beslissing komt nadat de Filipijnse Kamer van Landbouw eerder deze week om een dergelijke maatregel had gevraagd. De president van de groep, Danilo Fausto, waarschuwde voor de mogelijkheid dat uien uit protest op straat worden gegooid als de import niet wordt stopgezet.

Ondanks het huidige overvloedige aanbod is het mogelijk dat deze situatie niet blijft duren vanwege het dreigende El Niño-fenomeen, dat kan leiden tot een toename van plagen en een negatieve invloed kan hebben op de teelt van uien.

Bron: time.com

Publicatiedatum: