Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LKO week 4:

'Stabiele uienprijzen en hoge vraag in de exportmarkt'

De omstandigheden voor de afzet van lokale Oostenrijkse consumptieaardappelen blijven zonder grote veranderingen. De aanvoer van aardappelen blijft gestaag doorgaan. De vraag is volgens LKÖ recentelijk iets afgenomen, maar de binnenlandse afzet is voor de tijd van het jaar nog steeds goed. Er is nauwelijks export, in plaats daarvan moeten er voortdurend geimporteerd worden om het assortiment aan te vullen. Desondanks gaat de vermindering van de voorraad snel door. Naar verwachting zullen de eerste handelaren eind februari hun verkoop al hebben afgerond.

De telersprijzen bleven nog een week op hetzelfde niveau. In Neder-Oostenrijk werden consumptieaardappelen meestal voor €45 per 100 kg gekocht aan het begin van de week, waarbij sommige kopers kortingen inhielden voor de hoge kosten op logistiek en sorteerniveau. Uit Opper-Oostenrijk werden ook ongewijzigde telersprijzen van maximaal € 50 per 100 kg gemeld.

Stabiele uienprijzen
De Oostenrijkse uienmarkt blijft grotendeels ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Een aanbod komt overeen met een goede vraag op de Oostenrijkse markt. Ook voor de export worden uien nog steeds gestaag gevraagd, hoewel de koopinteresse recentelijk enigszins is afgenomen. Er was geen verandering in de telersprijzen ten opzichte van vorige week. Voor middelgrote uien, schoongemaakt en gesorteerd in de kist, waren de prijzen meestal tussen de 42 en 47 euro per 100 kg aan het begin van de week. Voor kleinere en kwalitatief zwakkere partijen werd aanzienlijk minder betaald en voor grotere uien meer.

Geen veranderingen op de wortelmarkt
De Neder-Oostenrijkse wortelmarkt is stabiel. De binnenlandse verkoop gaat gestaag door op het seizoensgebonden niveau. Export kan ook op kleinere schaal tegen ongewijzigde voorwaarden worden uitgevoerd. De telersprijzen bleven daarom opnieuw een week ongewijzigd. Aan het begin van de week lagen de prijzen voor wortelen in zakken van 5 kg, ex works en afhankelijk van de kwaliteit, meestal op € 55 - 60 per 100 kg. Gezien het krappe aanbod wordt verwacht dat de prijzen de komende weken zullen stijgen.

Bron: LKÖ

Publicatiedatum: