Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elena Malkova traint AGF-bedrijven op samenwerken met andere culturen

"Ik hoop dat meer bedrijven de multiculturele diversiteit omarmen en ervan profiteren"

"In de huidige marktsituatie met verschoven economische markten en werknemers die van over de hele wereld komen, begrijpen we allemaal dat de vaardigheid om te communiceren en samen te werken met mensen uit verschillende culturen steeds belangrijker wordt. De ervaring leert dat het meer van ons vraagt dan we op het eerste gezicht zouden denken", stelt Elena Malkova, zelf voormalig AGF-er en nu team- en leiderschapsontwikkelaar van Movement2.

"Hoe direct en expliciet (of juist niet) brengen we de boodschap over? Wat hebben we nodig om vertrouwen in onze collega's te krijgen? Wat voor leidinggevende zullen we respecteren en volgen? Vermijden of juist omarmen we een meningsverschil? Hoe gaan we om met negatieve feedback? Dit zijn slechts een paar gebieden waar onze gedachten, gevoelens en ons gedrag worden beïnvloed door de cultuur waar we vandaan komen. En dat zijn ook de thema’s van de training 'Samenwerken met andere culturen'."

"Culturele verschillen herkennen, ze om te buigen in kracht, de diversiteit om gaan zetten in creativiteit en innovatie binnen een organisatie, is een succesfactor van vandaag en morgen. Vooral in een sector als AGF, die multicultureler is dan ooit. "Het wordt normaal voor mij om met teams in het Engels te werken", zegt Elena.


Elena Malkova (tweede van links) met de teamleiders van Growers United die in januari de training hebben afgerond.

Haar programma "Samenwerken met een andere culturen" wordt steeds meer gevraagd door verschillende bedrijven in de sector. "Niet verrassend: enkele jaren geleden hadden we alleen te maken met buitenlandse klanten en leveranciers. Culturele verschillen waren niet zo belangrijk omdat we onze commerciële belangen op één lijn hadden en altijd een manier vonden om samen te werken. Nu is de situatie anders: je baas of je collega kunnen uit een ander land komen, de orders worden klaargezet door buitenlandse uitzendkrachten en een concurrent in het kantoor ernaast is vaak een bedrijf uit een ander deel van de wereld. Elkaar nog steeds goed begrijpen en manieren vinden om effectief samen te werken, vooral bij problemen, conflicten of stresssituaties, zijn een uitdaging."

"Dit programma helpt bij deze nieuwe uitdaging. Het zorgt voor begrip - deelnemers zeggen letterlijk dat ze de kwartjes de gehele training horen vallen - en het oefenen en gebruiken van echte businesscases geeft ze praktische tools in hun werk", vertelt Elena. "Ik hoop dat meer bedrijven de multiculturele diversiteit omarmen en ervan profiteren. AGF is altijd de meest snel bewegende branche geweest in de voedingssector. Het is dus niet meer dan logisch dat het zich als eerste succesvol aanpast aan de nieuwe interculturele realiteit."

Voor meer informatie:
Elena Malkova
Movement2
Mob: 06 30335210
[email protected]
www.movement2.nl

Publicatiedatum: