Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike de Koster (WDK Onions):

"Uienhandel in rustige ABC-fase: Afrika, Berlijn en Carnaval"

Tholen - De Hollandse uienexport maakt rustige weken door. Of het een voorbode is voor de komende weken of stilte voor de storm? "Het kan twee kanten op", constateert Mike de Koster van WDK Onions uit Kwadendamme. "Maar momenteel is de situatie zo dat we voor veel Europese bestemmingen te duur zijn."

"De laatste vrachten gaan nu naar Afrika, maar die volumes zijn alweer een stuk lager dan in de december. Nu is het wachten op de Europese afzet. De interesse is er wel, maar ze vinden de uien nog veel te duur. Ergens zullen we dus een middenweg moeten vinden, maar vooralsnog is de vraag niet groot genoeg om die opleving op korte termijn te realiseren."


Mike de Koster (rechts) met zijn vader

"Je ziet momenteel dat er wel best wat kwalitatief mindere partijen voor scherpere prijzen weggaan. Het kan zijn dat dit de prijs van goede uien naar beneden trekt, of dit echt zo is weet ik ook niet. Ik verwacht later in het seizoen zeker wel een goede afzet voor kwalitatief goede partijen, maar voor welk prijsniveau is nu nog lastig inschatten, zelfs als je er dagelijks mee bezig bent."

"De verkoopprijs zal omhoog moeten of de inkoopprijs naar beneden, dat is nu even het spanningsveld. Veel beweging zit er nog niet in de prijs. Je ziet nu de eerste scheurtjes, maar dat zijn vaak partijen met een beperkte houdbaarheid, die binnen niet al te lange termijn opgeruimd moeten worden. In de handel van rode uien begeven wij ons dit jaar al helemaal niet. Met de kwaliteitsproblemen en torenhoge prijzen is die business helemaal risicovol."

"Maar dat het nu rustig is, is voor de tijd van het jaar niet raar. Een oude boer zei pas tegen me dat we even de ABC-tijd moeten afwachten. Afrika is gestopt en Berlijn en Carnaval staan nu voor de deur. Meestal wordt het daarna wel weer wat drukker."

Voor meer informatie:
Mike de Koster
WDK Onions BV
Langeweegje 39
4434 NC Kwadendamme (NL)
Tel: +31 (0)113 644270
M: +31 (0)6 48380272
[email protected]
www.wdk-onions.nl