Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister Christianne van der Wal op werkbezoek bij Eurofins Agro

Afgelopen maandag ontving Eurofins Agro demissionair minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof met een delegatie van haar ministerie in het laboratorium in Wageningen. Zij kreeg een toelichting op het grondmonster dat is gestoken in de binnentuin van het ministerie. Daarnaast sprak zij met de bodemexperts van Eurofins Agro over het analyseren van de bodem in landbouw en natuur en hoe de analyseresultaten te benutten voor bodem gezond bodembeheer.

Na afloop benadukte Van der Wal het belang van bodemonderzoek in landbouwgrond, maar ook van bodemonderzoek in natuurgebieden om te kijken wat ervoor nodig is om de natuur te herstellen.

Meten als aanvulling op modellen
Eurofins Agro heeft als uitgangspunt dat alleen op basis van een gemeten totaalbeeld van de bodemgezondheid gefundeerde beslissingen voor natuurherstelmaatregelen gemaakt kunnen worden. Onafhankelijk bodemonderzoek geeft informatie over de chemische, fysische en biologische kenmerken van de bodem en biedt inzicht in de essentiƫle voedingstoffen voor plantengroei, het vochtbergend vermogen, de biodiversiteit en de koolstofbinding. Volgens Eurofins Agro is bodemonderzoek op deze manier een waardevolle aanvulling op het stikstofbeleid.

Hans Martin, algemeen directeur Eurofins Agro, geeft aan vereerd te zijn met het bezoek van de minister. Eurofins Agro, marktleider op het gebied van grond- en gewasonderzoek in Nederland sinds 1928, deelt graag haar kennis en expertise ten behoeve van maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen.

Voor meer informatie:
Inez Sina
Eurofins Agro
[email protected]
www.eurofins-agro.com

Publicatiedatum: