Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AB Texel neemt Bakker & Schilder Transport over

AB Texel neemt per 1 maart 2024 alle activiteiten over van Bakker & Schilder Transport en breidt daarmee de distributieactiviteiten uit.

Familiebedrijf Bakker & Schilder Transport is gespecialiseerd in bloembollentransport, grofmazige distributie, internationaal transport en op- en overslag en heeft een sterke positie in de agrarische sector. Naast transport levert de onderneming aanverwante diensten zoals op- en overslag, orderpicken en het laden en lossen van containers. Om verdere groei mogelijk te maken hebben directeur-eigenaren Henk Bakker en Piet Bakker aansluiting gezocht bij een grote speler die qua werkterrein en cultuur past bij het Noord-Hollandse bedrijf. AB Texel neemt alle activiteiten van Bakker & Schilder Transport B.V. over inclusief de ruim 90 medewerkers, 55 trucks en 66 koel-, box- en schuifzeiltrailers. Het huidige directie- en managementteam blijft aan. Ook worden de activiteiten op de bestaande vestigingen in ’t Zand, Andijk en Utrecht voortgezet.

Henk Bakker licht toe: “Het samengaan met AB Texel stelt ons in staat om uitdagingen, zoals die op het gebied van duurzaamheid, aan te gaan. Ook maakt de combinatie met AB Texel verdere groei mogelijk waarmee we onze klanten en medewerkers continuïteit kunnen blijven bieden. Piet en ik blijven ons daarvoor inzetten.” Piet Bakker vult aan: “Er is vertrouwen over en weer en we hebben veel gemeen met AB Texel, waaronder loyale en betrokken medewerkers.”

Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel, is verheugd de krachten te kunnen bundelen met Bakker & Schilder Transport B.V. “Door de overname breiden we onze distributieactiviteiten verder uit. Stukgoedtransport is een specialisme waar we ons de afgelopen jaren sterk op hebben toegelegd. Door een dicht netwerk op te bouwen bieden we onze klanten de gewenste capaciteit en flexibiliteit. Bakker & Schilder Transport B.V. en zijn medewerkers passen zeer goed bij ons, we hebben dezelfde nuchtere aanpakkersmentaliteit. We heten onze nieuwe collega’s van harte welkom.”

Na de overname werken er ca. 2.900 medewerkers bij AB Texel en telt de moderne vloot ruim 1.750 trucks en ca. 2.900 trailers. Daarnaast werkt AB Texel met zo’n 150 vaste charters.

Voor meer informatie:
AB Texel Group
Poseidonweg 37
8239 DK Lelystad
+31 (0)88 94 35 000
[email protected]
www.abtexelgroup.com

Publicatiedatum: