Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientelers protesteren in Nashik tegen exportverbod

Uientelers in Nashik, India, uitten hun frustratie en economische nood door een protest te organiseren bij de Lasalgaon Agricultural Produce Market Committee (APMC), die bekendstaat als de grootste uienmarkt van Azië. Dit protest leidde tot een onderbreking van de uienveilingen gedurende twee uur, van 8:30 uur tot 10:30 uur.

De telers, die te maken hebben met aanzienlijke financiële verliezen, hebben aangekondigd van plan te zijn on elke ochtend vergelijkbare protesten te organiseren bij verschillende marktplaatsen in de regio. Hun voornaamste eis is de onmiddellijke opheffing van het door de overheid opgelegde exportverbod op uien.

De protesterende telers beweren dat het exportverbod heeft geleid tot een aanzienlijke daling van de uienprijzen, wat resulteert in toenemende financiële druk op telers die sterk afhankelijk zijn van de uienteelt. Experts schatten dat de exportbeperkingen sinds augustus 2023 hebben geleid tot economische verliezen van ongeveer 1,11 mln euro, wat zowel telers als handelaren treft.

De overheid heeft aanvankelijk in augustus 2023 een exportbelasting van 40% op uien opgelegd om de retailprijzen te stabiliseren. Echter, in december werd een algeheel verbod op de export van uien afgekondigd, dat naar verwachting van kracht zal blijven tot 31 maart 2024.

Bron: www.cnbctv18.com

Publicatiedatum: